Na parterze bloku przy ul. 20 Stycznia 58 jest Dobre Miejsce. To dobre miejsce na Bistro, w którym od godz. 8.00 do 20.00 możesz dobrze i smacznie zjeść.
Kinga i Przemek, właściciele Bistro proponują na śniadanie klasyczne trio: delikatny twarożek, kremową pastę jajeczną i wyrazistą pastę z tuńczyka, podane z chrupiącym pieczywem i świeżą sałatką z roszponki i pomidorków. Idealny zestaw na spokojny początek dnia.
- Nasza kawa mrożona – kremowa, aromatyczna to idealne orzeźwienie na upalny dzień – zapewniają właściciele. - Na życzenie dodamy bitą śmietanę, syrop albo słodką polewę, która zamieni kawę w deser marzeń.
Dobre Miejsce, to pierwsze i jedyne takie Bistro na całym osiedlu Bugaj. Kto je tworzy? Para smakoszy: Przemek lubi gotować, a Kinga lubi jeść. Razem stworzyli miejsce, w którym każdy może zjeść ulubione śniadanie, pyszny lunch, umówić na służbową kawę, spotkać się z przyjaciółmi, wpaść na słodkości z rodzinką.
Dobre Miejsce zaprasza codziennie od godziny 8.00 do 20.00.
Bistro proponuje wiele wariantów dla dorosłych jak i dla dzieci – od klasycznej jajecznicy, przez wytrawne croissanty z jajkiem sadzonym, bekonem i czosnkowym sosem czy z szynką parmeńską, mascarpone i sosem balsamicznym, po pasty kanapkowe, kolorowe sałatki i tosty francuskie na chałce w kilku wersjach.
- Danie, które naszym gościom wyjątkowo zasmakowało, jest chałka z kaszanką i kiełbaską, podawana z sałatką – mówi Przemek. – To nietypowe, ale naprawdę doskonałe połączenie smaków.
Dobre Miejsce codziennie przygotowuje inne, lunchowe danie dnia, które serwowane jest od godz. 12.00. Goście próbowali już pyszne gnocchi z suszonymi pomidorami i kurczakiem w aksamitnym sosie śmietanowo-serowym, placka ziemniaczanego po węgiersku z gulaszem wieprzowo -wołowym. Powodzeniem cieszyły się też knedle nadziewane owocami sezonowymi i kartacze nadziewane mięsem. Gospodarze proponują też burgery wołowe z frytkami które na stałe pojawiły się w ofercie.
Najmłodsi klienci w Dobrym Miejscu mają specjalne uważanie. Dla nich urządzono kącik zabaw i specjalne menu. A co najmłodsi lubią najbardziej? Oczywiście tosty z szyneczką i serem, naleśniki z twarożkiem, z bitą śmietaną i owocami, dżemem lub nutellą i bananami.
Dla dużych i małych wielbicieli słodkości Bistro ma wypieki od lokalnych rzemieślników.
- Proponujemy np. ciasta; tartę mango, parzone z delikatnym kremem, marchewkowe, szarlotkę, serniki – mówi Kinga. - Do tego rzemieślnicze lody i tradycyjne gofry, ale przede wszystkim pyszną kawę (także na wynos) i wyciskane na miejscu soki ze świeżych owoców.
Dobre Miejsce Bistro to miejsce na miłe spotkania, wspólne spędzane radosne chwile, spokojny początek dnia i małe przyjemności.
- Zapraszamy do nas – mówią Przemek i Kinga.
Żeby być na bieżąco z aktualnościami i sezonowymi nowościami oraz wydarzeniami warto śledzić profile Dobrego Miejsca Dobrego Miejsca na Facebooku i Instagramie.
Dobre Miejsce Bistro
ul. 20 Stycznia 58, Pabianice
Otwarte codziennie od godz. 8.00 do 20.00
kontakt email: [email protected]
tel. 784 073 743
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz