Restauracja Zielona Górka zajęła drugie miejsce w kategorii danie główne w 17. edycji Festiwalu Dobrego Smaku – najstarszego festiwalu na kulinarnej mapie Polski. To spore wyróżnienie, bo niewielka pabianicka knajpka stanęła w szranki z różnorodnymi, łódzkimi restauracjami. A tych jak wiemy, u naszego sąsiada nie brakuje.
Pabianiczanie zaserwowali podczas festiwalu pizzę Sorrentina di Bufala. To dość odważna propozycja, bo jest to w dużym uproszczeniu - biała pizza z… cytryną. A mówiąc ładniej: „pizza wywodząca się ze słonecznych, słynących z cytryn, okolic Sorrento”.
W tym konkursie nie było jury. To festiwalowi goście oceniali i głosowali na ulubione dania. Pizza z Zielonej Górki znalazła się na podium, mając przed sobą jedynie polędwicę z dorsza z restauracji Agrafka.
Gratulujemy.
Komentarze do artykułu: Łodzianie wybrali… pabianicką pizzę
Nasi internauci napisali 7 komentarzy
komentarz dodano: 2021-08-24 12:05:29
komentarz dodano: 2021-08-19 17:05:43
komentarz dodano: 2021-08-18 20:15:58
Zatem @a... zasuwaj na górkę na kęsa... Potem poproś o małą kawkę..., hmmm ale ciemno prażoną ... arabikę ;-{ )}
komentarz dodano: 2021-08-17 21:48:44
komentarz dodano: 2021-08-17 15:55:58
komentarz dodano: 2021-08-17 12:54:43
komentarz dodano: 2021-08-17 12:22:01