Podstawą ich tworzenia jest najprostszy składnik pod słońcem – mąka. Dopełnieniem są sprawdzone, regionalne produkty – mięso, warzywa, ser twarogowy, sezonowe owoce i warzywa.
- Wszystkie dania przygotowujemy ręcznie od podstaw, wyłącznie z naturalnych składników – podkreśla Adriana Klonowska, szefowa pracowni. - W naszej kuchni nie ma miejsca na ulepszacze smaku, sztuczne konserwanty czy spulchniacze. Gotowanie to dla nas pasja. Szanujemy tradycję, ale wplatamy w nią autorskie przepisy.
Co w menu?
Wśród dań Cudów z Mąki znajdą coś dla siebie zarówno mięsożercy, jak i wegetarianie. Flagowe pozycje w ofercie pracowni to: pierogi, naleśniki, krokiety, kluski śląskie, kopytka, a także tarty, np. z łososiem i szparagami lub szynką parmeńską i suszonymi pomidorami.
- Staramy się, by menu było różnorodne. Pierogi nadziewamy codziennie innym farszem - klasycznie mięsem, ale też z sezonowymi owocami, twarogiem lub warzywami. Zmieniają się też zupy – mówi właścicielka.
Na liście dań obiadowych figurują też m.in. różne rodzaje pieczonych mięs, fasolka po bretońsku, kołduny czy pulpety w sosie. Codzienne menu można znaleźć TUTAJ.
Cuda z Mąki przygotowują także catering okolicznościowy na maksymalnie 25 osób.
- Jeśli chodzi o menu, dostosowujemy się do potrzeb klienta. Jesteśmy otwarci zarówno na dania tradycyjne, jak i bardziej wyszukane – wyjaśnia pani Adriana. - Przyjmujemy zamówienia nie tylko w kontekście imprez bankietowych. Może to być również duża kolacja, a nawet grill.
Pracownia Cuda z Mąki mieści się przy ul. Bugaj 58A (nr. telefonu 663 792 031).
Czynna jest od wtorku do piątku między godziną 11.00 a 17.30. W soboty serwuje dania od 10.00 do 16.00.
UWAGA! KONKURS!
Do 10 czerwca można wygrać w nim 2 vouchery (każdy o wartości 50 złotych) na zakupy w pracowni pani Adriany. Zachęcamy do udziału. Szczegóły poniżej.
0 0
Wygląda pysznie. Jeden minus... nigdzie nie można znaleźć cennika a chętnie można byłoby pomyśleć nad zamówieniem.