Zamknij

Bigos, że palce lizać

13:17, 30.11.2016 Aktualizacja: 13:42, 30.11.2016
Skomentuj Kamil Misiek Kamil Misiek

O godz. 12.30 przed Urzędem Miejskim stanęło stoisko Bufetu Erka. Na co dzień Erka karmi pabianiczan w szpitalu. Dziś jednak szefowie bufetu postanowili wyjść na miasto i pochwalić się swoją kuchnią. Kucharze ugotowali 100 porcji bigosu.

„Nie wiedziałam, że w szpitalu można zjeść takie dobre rzeczy”, „Kapusta mięciutka, ale nie rozgotowana, idealna” – zachwalali degustujący pabianiczanie.

Bigos był ugotowany na golonce i karczku z kiełbasą, pieczarkami, grzybami leśnymi, jabłkami, śliwkami i powidłami śliwkowymi.

- Sami ukisiliśmy kapustę – mówi Agnieszka Palińska, kierownik Działu Żywienia w Pabianickim Centrum Medycznym. - Pabianickie Centrum Medyczne chce wrócić do tradycji.

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(1)

lukaszlukasz

0 0

Fajny pomysł na reklamę, niech im się wiedzie jak najlepiej.

00:35, 01.12.2016
Odpowiedzi:0
Odpowiedz


Dodaj komentarz

🙂🤣😐🙄😮🙁😥😭
😠😡🤠👍👎❤️🔥💩 Zamknij

Użytkowniku, pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy. Ponosisz odpowiedzialność za treści zamieszczane na portalu zyciepabianic.pl. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyłeś, że któraś opinia łamie prawo lub dobry obyczaj - powiadom nas [email protected] lub użyj przycisku Zgłoś komentarz

0%