Każde narzędzie służy do określonego celu i ma za zadanie pomóc szefom kuchni uczynić ich potrawy jeszcze smaczniejszymi.
Sprzęt gastronomiczny dla profesjonalnej kuchni
Gotowanie to sztuka, a odpowiednie narzędzia są niezbędne dla szefów kuchni, aby ich kulinarne kreacje ożyły. Od specjalistycznych noży do idealnego krojenia po zaawansowane technologicznie maszyny sous vide, które umożliwiają precyzyjne gotowanie potraw w niskich temperaturach, urządzenia gastronomiczne umożliwiają rozwój technik i warsztatu kucharza. Posiadanie odpowiednich przyborów kuchennych ma ogromne znaczenie, jeśli chodzi o tworzenie pysznych potraw.
Niezbędne akcesoria - firmowe narzędzia kuchenne
Wyposażenie każdego szefa kuchni powinno obejmować zestaw profesjonalnych noży kuchennych. Niezbędne są ostrza z wysokiej klasy stali nierdzewnej, przeznaczone do konkretnych zadań. W gastronomii najbardziej solidne noże pochodzą od takich producentów jak Ambrogio Sanell, Pirge czy marka własna HENDI. Podstawowe wyposażenie gastronomiczne obejmuje także wytrzymałe garnki o odpowiedniej kubaturze, odpowiednie do wszystkich typów kuchni. Warto wybrać zestaw z linii Profi Line z kwasoodpornej stalk nierdzewnej najwyższej jakości objęty 10-letnią gwarancją. Spełniają wymagania najlepszych specjalistów w gastronomii.
Punkt gastronomiczny - niezbędne urządzenia i meble
Sklep gastronomiczny https://hendi.com/pl/ umożliwia wyposażenie gastronomii od podstaw. Piece konwekcyjne, stoły chłodnicze, a także niezbędne w restauracji płyty grillowe i grzewcze - to wszystko możesz zamówić w jednym miejscu. Pełen wybór urządzeń gastronomicznych pozwoli Ci rozwinąć kulinarne skrzydła. W asortymencie znajdziesz sous vide, bemary, piece wędzarnicze czy frytkownice. Oferujemy także sprzęt do kawiarni czy baru, od blenderów, dyspenserów i kruszarek do lodu po profesjonalne ekspresy do kawy. Twoje oczekiwania spełnimy praktycznie w każdej kategorii. Działamy dla kuchni zajmujących się cateringiem, cukierni i profesjonalnej gastronomii.
Oferta dla higienicznej i bezpiecznej pracy
Zanim zaczniesz korzystać z własnej kuchni, potrzebne będzie Ci również wyposażenie sanitarne. Oprócz urządzeń, zamówisz także trwałe fartuchy kuchenne, czepki, rękawice i sprzęt porządkowy. W nadchodzącym sezonie przydadzą się lampy owadobójcze i sprzęt chłodniczy. Bez względu na to, jaką kuchnię chcesz prowadzić, zapewnimy Ci właściwe wyposażenie.
Komentarze do artykułu: Niezbędnik szefa kuchni
Nasi internauci napisali 0 komentarzy