Sprawa mocno poruszyła mieszkańców. Dyskusja na ten temat toczyła się na facebookowej stronie Życia Pabianic.
„Nie ma lepszych bułek niż PSS Pabianice”; „Powinni je zarejestrować jako wyrób regionalny, są bardzo smaczne”; „W Łasku też czekamy na Wasze bułeczki” - czytamy w komentarzach pod tekstem.
I doczekaliśmy się. Dziś bułki społemowskie znów trafiły do sklepów. Ale są nieco inne, przede wszystkim zyskały na wielkości.
- Po kilkudniowej przerwie wróciły w ofercie piekarni bułki kajzerki i bułki grahamki, produkowane według wyjątkowej receptury należącej do „Społem” w Pabianicach, niezmiennej od przeszło 25 lat – informuje Krystyna Michlewska, prezes firmy. - Bułki kajzerki, popularnie zwane w naszym mieście pabiankami, są wytwarzane w ilości już prawie 60 tysięcy sztuk dziennie. Klienci czekali na te bułki i z zadowoleniem przyjmują ich powrót na sklepowe półki.
O zniknięciu bułek pisaliśmy TUTAJ.
0 0
Niestety smak już nie ten sam ,ktoś wpadł na pomysł ulepszenia czegoś co było dobre ja już nie będę ich kupowac .
0 0
"stare" bułki były zwarte i treściwe a te już bardziej napowietrzone większe to nie to samo
0 0
Niestety ale zgadzam się z przedmówcami... "Stare" bułki były smaczne nawet na koniec dnia. Dzisiaj kupiłem nową wersję i po upływie połowy dnia zrobiły się gumowate i bardziej podobne do standardowych kajzerek sprzedawanych w marketach z odpieku.
0 0
Na drugi dzień te bułki są suche aż twarde. To nie to samo co kiedyś.
0 0
Niestety nowe bułki to juz syf jak w marketach, szkoda bardzo bo tamte były super, smak dzieciństwa, teraz to już tylko wspomnienie...
0 0
Ideał sięgnął bruku. Straciliście klienta, który przy okazji bułek kupował też inne produkty a teraz musi poszukać alternatywy. I z tego co widzę nie jestem sam. Tych bułek się jeść nie da.
0 0
Mam kilka starych bułek do sprzedania!
0 0
Stare porzekadło prawi, że LEPSZE jest wrogiem DOBREGO.
0 0
Po co zmieniać coś co jest dobre. A te nowe bułkito nich sami zjedzą
0 0
Niestety, te nowe bułki są bardziej podobne do tych z marketu niż do "starych" bułek pabianickich. Moja rodzina rezygnuje ... nie będziemy ich jeść. Te poprzednie były pyszne! Cóż ...
0 0
I nie podrożały ?
No, to się dziwię, bo zazwyczaj, gdy producent zmienia recepturę lub etykietę, to „ ino „ po to, aby podnieść cenę produktu. „ Społem „ spartolił dość dobry kiedyś chleb słonecznikowy. Przestałem kupować nie dlatego, że podrożał, tylko stracił smak.
Obecne bułki, też spartolone. Pytanie, komu przeszkadzały poprzednie ?
0 0
Kupiłem dzisiaj te niby Pabianickie bułeczki..... zapadają się po naciśnięciu czyli jest ulepszacz którego wcześniej nie było. Bujać to my.....
0 0
Bułek jeszcze nie jadłam po odnowie.
Ale za chleb słonecznikowy piekarnia Społem powinna dostać cięgi.To był mój ulubiony chlebek.A to co jest teraz to paskudztwo.
0 0
Rzeczywiście nie było lepszych bułek niż ze Społem. Niestety 'to' co nam zaoferowano po remoncie linii produkcyjnej, ani w smaku, ani w wyglądzie nie przypomina poprzednio wypiekanych bułek społemowskich - sprężystych, odpowiednio wyrośniętych (mniam). Żegnamy 25 lat smacznej tradycji, a witamy ogólniodostępny marketowy kit... znaczy "hit". Kupiłem raz jeden i raczej ostatni.
0 0
Nie wiem czy to po komentarzach ale dzisiaj ...... kupiłem te prawdziwe nie oszukane. Mam nadzieję że nikomu już nie przyjdzie do głowy zmienić recepturę tych absolutnie najlepszych bułeczek w kraju!!!.....jest radość,????
0 0
"Społem" straciliście sporo klientów przez ten tzw. remont linii. Bułki są absolutnie do niczego. Angielka jedynie się broni jeszcze...
0 0
Nie ma radości bo bułki są inne.
Brak naszych dawnych bułek! Gdzie się podziały! Tak jak myślałem. To już nie to samo. Szału nie ma! A szkoda.To była tradycja i smak dzieciństwa.???? ja już napewno ich nie kupię.