Zamknij

Chleb z Pabianic docenili w Poznaniu

11:41, 27.09.2010 Aktualizacja: 13:18, 27.09.2010
Skomentuj Jach Przemek Jach Przemek

Stowarzyszenie im. Eugeniusza Kwiatkowskiego po raz czternasty nagrodziło najlepszych producentów i przetwórców żywności.

Piekarz z Pabianic otrzymał z rąk ministra gospodarki Waldemara Pawlaka medal, puchar i dyplom za pieczywo świątnickie. Sukces tego chleba to stara, przekazywana z pokolenia na pokolenie receptura wywodząca się ze wsi Świątniki.

- Bardzo cieszymy się z tego wyróżnienia - mówi Wiesław Grabowski, właściciel piekarni przy ulicy Torowej 25. - To też znak dla pabianiczan, że sprzedajemy najlepsze pieczywo.

Piekarnia Grabowski wypieka aż siedem rodzajów pieczywa świątnickiego. W 2008 roku pieczywo świątnickie zostało wpisane na Listę Produktów Tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

(redakcyjny zespół)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(1)

klajpedaklajpeda

0 0

A jak by jedli chleb z Dobronia to by odrazu powiedzieli że na świecie nie ma lepszego.

14:51, 02.10.2010
Odpowiedzi:0
Odpowiedz


Dodaj komentarz

🙂🤣😐🙄😮🙁😥😭
😠😡🤠👍👎❤️🔥💩 Zamknij

Użytkowniku, pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy. Ponosisz odpowiedzialność za treści zamieszczane na portalu zyciepabianic.pl. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyłeś, że któraś opinia łamie prawo lub dobry obyczaj - powiadom nas [email protected] lub użyj przycisku Zgłoś komentarz

0%