Polska kuchnia to bogactwo wielu smaków, często niedostępnych nigdzie indziej. Cechuje ją regionalizm i przywiązanie do lokalnej tradycji, wynikające z wielowiekowej historii. Regionalne smaki coraz bardziej zyskują na popularności. Pomimo łatwego dostępu do egzotycznej kuchni świata, poszukujemy potraw, które będą nam przypominać specjały naszych mam i babć. Dzisiaj typowo polskich dań możemy skosztować podczas tradycyjnych jarmarków. Staropolskie produkty dostępne na Jarmarku Produktów Regionalnych w Porcie Łódź są nie tylko smaczne, ale i zdrowe.

Aromatyczne wędliny, chrupiące chleby, przepyszne sery czy rozgrzewające przyprawy i miody, to tylko niektóre z produktów, które będzie można kupić podczas Jarmarku Produktów Regionalnych. Naturalne i wartościowe smakołyki mogą posłużyć jako pyszna przekąska lub składnik tradycyjnych potraw.

Lutowe Jarmarki Produktów Regionalnych odbędą się w dniach 5 – 8 i 19 – 22 lutego. Stoisk wystawców należy szukać naprzeciwko sklepu Saturn.