Swojskie klimaty smakują najlepiej. Według tegorocznego badania „Polska na talerzu”, przeprowadzonego przez firmę badawczą IQS, aż 56 proc. Polaków stawia na produkty i kuchnię rodzimą. Najlepsze smaki pochodzące z różnych rejonów naszego kraju będzie można odkryć podczas Jarmarku Regionalnego, organizowanego w Porcie Łódź w dniach 11-14 czerwca.

- Jarmarki Regionalne odbywają się w Porcie Łódź cyklicznie i niezmiennie cieszą się zainteresowaniem naszych Klientów. Dla konsumentów ważne są już nie tylko walory smakowe, coraz większą wagę przykładamy do składu i metod produkcji, chcemy aby nasza rodzina odżywiała się zdrowo. Dlatego Port Łódź zaprasza wystawców, którzy oferują nieprzetworzoną, regionalną żywność. Na Jarmarku Regionalnym jest różnorodnie i smacznie, tak aby każdy z Gości znalazł coś dla siebie mówi Emilia Lange-Cichocka, menadżer marketingu Port Łódź.

Stoiska wystawców zlokalizowane są w Atrium w pobliżu sklepu IKEA.