Od wczoraj pabianiczanie próbują dań festiwalowych serwowanych w Loft 74 (ul. Łaska 74), Bez espresso mam depresso (ul. Warszawska 3/5) oraz Ikura (ul. Zamkowa 23a/1). Sprawdziliśmy co serwują w tym tygodniu te lokale.

Zobacz tez: „Zasmakuj w Pabianicach”. Rusza festiwal kulinarny. Wygraj zaproszenie warte 50 zł [KONKURS]

Loft 74 dba o luźną, lecz rodzinną atmosferę, dlatego swoich gości głodnych na pewno nie wypuści. Festiwalowy zestaw składa się więc z 3 dań. To aromatyczna zupa krem z dyni, tagiatelle z kurczakiem i pieczarkami w kremowym sosie curry oraz tak lubiana przez klientów szarlotka pod kruszonką.

 

W Bez Espresso Mam Depresso, serwują to w czym czują się najlepiej, czyli dania śniadaniowe. Jednak porę dnia na spróbowanie tych dań, pabianiczanie ustalają sobie sami. Najwięcej festiwalowych porcji przygotowano w czwartkowy wieczór. W menu są trzy opcje: omlet grecki (omlet z serem feta, oliwkami, pomirdorkami, rukolą, sałatką i koszykiem pieczywa), panini chokura (grillowana ciabatta z chorizo, kurczakiem, mozzarellą, liśćmi szpinaku i sałatką) albo naleśniki atlantyckie (naleśniki z łososiem, twarożkiem i szczypiorkiem na rukoli).

 

Jako, że łosoś to ulubieniec w restauracji Ikura Sushi, to właśnie on rozpoczyna tu festiwal. Rolki z łososiem w aż czterech odsłonach polecają się jeszcze na dziś. A kto za surową rybą nie przepada, może wybrać opcję z grillowaną.

Przypominamy także o trwającym konkursie, gdzie do wygrania są vouchery o wartości 50 zł do wykorzystania w restauracjach (SZCZEGÓŁY)