Jego współorganizatorami byli: ekipa Pizza Fanatics wraz „Zieloną Górką” i pabianickim Sztabem WOŚP. Swoje umiejętności kulinarne zaprezentowali gościnnie m.in. polscy mistrzowie pizzy, którzy w 2022 roku zajęli miejsca na podium na Olimpiadzie AVPN w Neapolu - Tomek Wolski, Przemek Szkudlarek oraz Kamil Błaszczyk.

Kucharze stanęli na wysokości zadania. Tego dnia królowało specjalne menu.

- Zaserwowaliśmy inspirowaną Azją pizzę pt. Kaczka 5 smaków (by Tomek Wolski) z konfitowaną kaczką. Pizzę pt. Srebro z Neapolu (by Przemek Szkudlarek) z kiełbasą z mangalicy i koniny, z którą Przemek zdobył drugą nagrodę w Neapolu. Pizzę Bolonia DOP (by Kamil Błaszczyk) z mortadelą DOP, pizzę Róbta co chceta (by Przemek Szkudlarek) z sandaczem, pizzę Giallo (by Kamil Lange) z ndują, pizzę Mastunicola (by Tomek Wolski), z którą Tomek zdobył 3. nagrodę w Neapolu oraz pizzę Reuben na zakwasie "lievito madre" i mące (by Andrzej Piekarz) inspirowaną słynną nowojorską kanapką Reuben z pastrami – relacjonują Pizza Fanatics.

Dochód z imprezy to 6.443 złote. Pieniądze przekazano na rzecz 31. finału Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy. 

Nawiązano również połączenie internetowe z organizacją Associazione Verace Pizza Napoletana- organizatorem VeraPizzaday. Podczas około godzinnej transmisji prowadzonej przez Jędrzeja Lewandowskiego, szefa „Zielonej Górki” można było dowiedzieć się, krok po kroku, jak zrobić pizzę neapolitańską. Wiedzą na jej temat wykazali się również goście restauracji. Nagrodami w quizie były logowane przez Pizza Fanatics talerze do pizzy oraz koszulki.