W tym roku kucharze z restauracji biorących udział w festiwalu przygotują popisowy zestaw degustacyjny, składający się z przystawki i dania głównego. Klienci zapłacą za to 29 złotych. Będą oceniać cztery kategorie: walory smakowe dania, aranżację talerza, jakość serwisu, atmosferę w lokalu - w skali 1 - 5.

Festiwal Smaki Pabianic rozpocznie się 15 listopada i potrwa do 18 listopada (do 16.00).

Oto restauracje, które biorą udział w festiwalu:

Restauracja Zielona Górka

Trattoria Presto Pizzeria Pabianice

Restauracja Dom Tkacza

Restauracja Cardamon

Restauracja Wzorcownia by W. Bober

Trattoria Mamma Mia

Sushi Zone Pabianice

Osada rybacka Sereczyn

Restauracja Kogel Mogel

Restauracja Hotel *** Aviator

Bistro Pestka Pabianice

Restauracja Passado

Bistro Bez Espresso Mam Depresso

 

W ubiegłym roku próbowaliśmy dań w 11 restauracjach. Przez 4 dni pabianickie lokale odwiedziło ponad 2.000 klientów.